Violenţa în şcoli

Membrii «school» -> Au drept de Login în unele pagini pe Portalul MateInfo.Net
User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Violenţa în şcoli

Postby Admin » 18 Nov 2012, 13:09

Răfuială în curtea şcolii: Două eleve s-au luat la bătaie. Directoarea, pălmuită în timpul disputei.

O fată de 13 ani, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala nr. 3 "Smaranda Gheorghiu" din Târgovişte, a reclamat Poliţiei că ea şi mama sa au fost lovite de către o colegă şi de tatăl acesteia, iar în altercaţie, care a avut loc în curtea şcolii, a fost agresată şi directoarea şcolii.

Image


Fata care a reclamat că a fost agresată este elevă la Şcoala nr. 3 "Smaranda Gheorghiu", iar cealaltă, în vârstă de 12 ani, învaţă la Şcoala Generală nr. 9 "Grigore Alexandrescu".

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dâmboviţa, conflictul între cele două eleve a avut loc după ce acestea s-au jignit pe o reţea de socializare, iar fata de 12 ani a venit pentru a se răfui cu eleva Şcolii nr. 3.

"Conflictul între cele două fete a avut loc în curtea Şcolii nr. 3, fiind implicaţi şi câte un părinte al celor două. Poliţiştii au intervenit şi au aplanat scandalul, iar cei implicaţi au fost duşi la Poliţie pentru audieri", a declarat, joi, purtătorul de cuvant al Poliţiei Dâmboviţa, Alexandra Niculae, citat de Mediafax.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa a început o anchetă în acest caz.

"Am fost la şcoala unde a avut loc incidentul, am discutat cu directoarea, cu una dintre femeile de serviciu şi cu un reprezentant al Poliţiei Locale. Vom face o anchetă internă pe linie administrativă dictată de Inspectoratul Şcolar. M-am informat şi ce s-a întâmplat: doua eleve, una de la Şcoala nr. 3 din târgovişte şi o altă elevă de la Şcoala nr. 9, au avut o altercaţie în afara şcolii din cauza unui băiat. Disputa verbală a degenerat într-un schimb de lovituri. Totul s-a petrecut în afara şcolii. Una dintre eleve şi-a sunat mama, care a sosit mai repede decât poliţia, şi i-a aplicat o corecţie celeilalte fete, care la rândul ei şi-a sunat tatăl. discuţia s-a transformat într-un schimb de lovituri. Mama elevei implicate în scandal a fost lovită de mai multe ori cu pumnul şi cu picioarele de către tatăl celei de-a doua eleve. Ambii sunt de etnie romă", a declarat la România TV inspectorul şcolar Ovidiu Băsceanu.

În urma incidentului, fata de 13 ani a reclamat Poliţiei că atât ea, cât şi mama sa au fost lovite de către fata de 12 ani şi de către tatăl acesteia, în timp ce fata acuzată susţine că ea a fost victima, fiind lovită de către cealaltă elevă şi de mama acesteia.

La rândul său, directoarea Şcolii nr. 3, Mariana Stancu, care a intervenit pentru aplanarea altercaţiei, spune că a primit şi ea o palmă, dar că nu poate identifica autorul.

Cadrele didactice ale Şcolii Generale nr. 3 "Smaranda Gheorghiu" din Târgovişte spun că nu este primul incident de acest gen şi că se tem pentru siguranţa lor, în condiţiile în care gardul care împrejmuieşte unitatea de învăţământ este rupt şi nu există pază.

RTV.NetUser avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Violenţa în şcoli

Postby Admin » 18 Nov 2012, 13:10

Elevă lovită cu pumnii şi izbită cu capul de bancă şi de tablă de către o colegă.

Scene violente într-un liceu din Suceava. O tânără de 17 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce colega ei a bătut-o şi a izbit-o cu capul de bancă şi de tablă.

Image


Bătaie a avut loc chiar în sala de clasă, într-o pauză. O elevă a fost lovită cu pumnii şi izbită cu capul de o bancă şi de tablă de către o colegă de clasă.

Scandalul a pornit de la nişte bilete de voie. Ambele eleve s-au pârât una pe alta că ar avea bilete de voie falsificate şi au indicat şi persoana de la care aveau învoirile.

Tânăra bătută a ajuns în stare gravă la spital. Ea este internată în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean Suceava.

"Diagnosticul pus este policontuzionat prin agresiune, traumatism cranio-cerebral fără pierdere de cunoştinţă, contuzie toraco-abdominală", a explicat dr. Bogdan Bondaru, medic UPU al Spitalului Judeţean Suceava.

Conducerea şcolii spune că eleva bătăuşă este la primul incident de acest fel.

"Nu am avut probleme cu ele, probabil azi au fost putin mai agitate", a declarat Gabriela Alionte, directoarea liceului. Eleva agresoare riscă acum scăderea notei la purtare.

Poliţiştii o cercetează acum pe eleva agresoare şi vor lua măsuri în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale.

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Violenţa în şcoli

Postby Admin » 18 Nov 2012, 13:17


User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Violenţa în şcoli

Postby Admin » 19 Nov 2012, 17:07

Reguli noi în şcoli. Părinţii vor avea acces limitat în unităţile de învăţământ - VIDEO

După cazurile de violenţă din ultima vreme, în care au ajuns să fie implicaţi şi părinţi, în unităţile de învăţământ ar putea fi restricţionat accesul adulţilor. Cei care nu vor respecta regulile riscă să se aleagă cu interdicţia de a mai intra în şcoală.

Image


După mai multe incidente violente în şcoli în care au fost implicaţi şi adulţi, părinţii elevilor vor avea voie în şcoală doar în timpul pauzelor şi doar dacă au un scop precis şi dacă şi-au anunţat vizita. La poartă, ei vor fi legitimaţi şi vor primi un ecuson pe care trebuie să-l poarte pe perioada vizitei. Chiar dacă şcolile vor fi transformate în adevărate fortăreţe, părinţii se declară mulţumiţi de noile restricţii.

Părinţii care nu respectă regulile vor fi evacuaţi şi s-ar putea alege şi cu interdicţia de a mai intra în şcoală. Regula va fi însă greu de implementat, spun reprezentanţii părinţilor. "Convingerea mea este că nu se vor respecta aceste restricţii pentru că nu există personal, iar cadrul didactic nu e portar. Un cadru didactic nu are nici autoritate, nici pârghiile necesare să introducă acest lucru", spune Mihaela Guna, preşedintele Federaţiei Părinţilor.

CITEŞTE ŞI: Andronescu, despre siguranţa în şcoli: Profesorii de serviciu vor însoţi persoanele străine

Măsurile de securitate au fost luate şi după ce părinţii şi-au făcut singuri dreptate în sălile de clasă. La începutul anului şcolar, o elevă a fost bătută de mama unei colege, iar săptămâna trecută părinţii a două eleve s-au luat la bătaie chiar în curtea şcolii.

RTV.Net

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Violenţa în şcoli

Postby Admin » 28 Nov 2012, 19:03

VIOLENŢĂ ÎN ŞCOALĂ. Elev lovit de preot la ora de religie (VIDEO)

Incidentele violente în şcoli au devenit în ultima vreme ceva la ordinea zilei. Dacă de obicei protagoniştii sunt elevi teribilişti, la o şcoală din judeţul Suceava un incident violent a avut în prim plan chiar un preot care predă religia.

Image


Incident incredibil la o şcoală din judeţul Suceava: un elev a fost lovit în timpul orei de religie, ţinută chiar de un preot care se presupune că ar trebui să-i înveţe pe copii cum să-şi iubească aproapele.

Incidentul s-a petrecut la şcoala din Bursuceni. Un elev de clasa a şaptea l-a deranjat pe preot în timpul orei, iar acesta l-a scos în faţa clasei, i-a prins mâna la spate şi l-a lovit în zona gâtului.

Un alt elev a filmat întreaga scenă şi a postat filmul pe Internet.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava s-a autosesizat, iar preotul este acum cercetat pentru loviri şi alte violenţe.

RTV.Net

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Violenţa în şcoli

Postby Admin » 14 Dec 2012, 00:48

PROFESOR UMILIT DE ELEV: Bă, dacă-mi dai doi, să moară mama, te omor !

Elevi umiliţi de profesori, dascăli luaţi peste picior de elevi, scandaluri sexuale, toate acestea alcătuiesc, din păcate, realitatea din şcolile româneşti. Un nou filmuleţ apărut pe internet îl are ca protagonist pe un elev care îşi ameninţă profesorul cu moartea.Tupeist şi fără pic de respect pentru dascălul care se află la catedră, în faţa lui, băiatul ţipă şi lansează ameninţări. Furios la culme că urmează să i se pună nota 2 în catalog, elevul face un scandal monstru, încurajat fiind de colegii de clasă. "Bă, dacă-mi dai doi, să moară mama, te omor !", ii strigă acesta profesorului.

Dascălul reuşeşte să îşi păstreze calmul, în ciuda ameninţărilor cu bătaia şi cu moartea.
Într-un final, elevul iese din clasă, nu înainte de a-şi arăta forţa, dând cu pumnul în catedră.

RTV.NetUser avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Violenţa în şcoli

Postby Admin » 16 Jan 2013, 00:13

Măsuri drastice în educaţie. Bătăile între elevi pot duce la demiterea profesorilor
Profesorii vor trebui să prevină orice urmă de violenţă în incinta şcolii

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, promite măsuri drastice în ceea ce priveşte violenţa în şcoli, iar pedepse vor primi nu numai elevii agresivi, ci şi profesorii lor. "Directorul are responsabilitatea păstrării disciplinei în şcoli. Dacă nu o face sau nu a luat măsuri, va pleca. Dacă era în timpul orelor, iar profesorul nu-şi făcea clasa, profesorul pleacă", a spus Remus Pricopie, la România TV.

Decizia îi nemulţumeşte însă pe unii profesori. Marinela Popescu, directoarea unui liceu din Constanţa, a declarat: "Nu mi se pare normal. Nu că sunt eu director, dar ca director nu poţi să stai printre 800 de elevi, să vezi ce fac în pauze şi în ore. Nu ai cum să vezi când doi elevi se bat. Ce putem face noi când ei stau şi se bat pentru un corn, un suc, un nimic? Nu, cu asta nu sunt de acord".

Elevii îi susţin şi ei pe dascăli. "Nu cred că ar trebui demis dirigintele sau directorul, pentru că nu are nicio legatură. Problema este a elevilor. Să se discute pe ce motiv s-au certat sau pe ce motiv s-au luat la bătaie", spune unul dintre elevi.

Pe de altă parte, ministrul educaţiei a declarat că elevii ar putea fi supravegheaţi video, astfel încât imaginile să poată să fie văzute pe internet şi de părinţi.

RTV.Net

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Violenţa în şcoli

Postby Admin » 21 Jan 2013, 14:20

ELEV ÎNJUNGHIAT în faţa şcolii, în Bucureşti

Un elev de 15 ani a fost înjunghiat, luni, în faţa unei şcoli din sectorul 5 al Capitalei.

UPDATE : Constantin Trăistaru, inspectorul general al Municipiului Bucureşti, a declarat pentru gândul că elevul înjunghiat este în clasa a VI-a şi se află în afara oricărui pericol.

Incidentul s-a petrecut la 600 de metri de Şcoala George Călinescu. Elevul a avut o altercaţie cu doi necunoscuţi pe stada Tufelor. Nu a fost înjunghiat, ci a fost înţepat în picior. Incidentul s-a petrecut înainte de a intra la cursuri, când el venea spre şcoală”, a declarat inspectorul.


Gândul.Info

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Violenţa în şcoli

Postby Admin » 28 Nov 2014, 00:57

STUDIU: Aproape jumătate dintre copiii români au fost victime ale fenomenului bullyingMediaFax


Return to “Școala Online”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

mateinfo
UP
cron