Despre clasa pregătitoare

Informații și Discuții din Educație și Învățământ
User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Despre clasa pregătitoare

Postby Admin » 05 Mar 2012, 12:46

Start ratat la înscrierea în CLASA PREGĂTITOARE. Serverul Ministerului Educaţiei A PICAT

Image


Gândul.InfoUser avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Despre clasa pregătitoare

Postby Admin » 25 Nov 2012, 17:35

Atenţie, părinţi! Se modifică etapele înscrierii în clasa pregătitoare !

Înscrierile în clasa pregătitoare din 2013 se vor face într-o singură etapă, în martie, şi nu în patru, cum au fost în acest an, iar consiliile de administraţie ale şcolilor vor stabili criterii de primire a copiilor din alte sectoare, spune secretarul de stat Stelian Fedorca.

Image


"Cred că este foarte important să rezolvăm din timp mai multe situaţii care în acest an şcolar au bulversat sistemul de învăţământ. O primă problemă vizează înscrierile în clasa pregătitoare. Vom reveni la situaţia din 2011, când a existat o singură sesiune de înscrieri în ciclul primar. Aşadar, pentru anul şcolar 2013-2014, înscrierile vor avea loc în luna martie, într-o singură etapă, iar consiliile de administraţie vor analiza cererile din partea părinţilor care vin din alte zone decât cele adicente unităţii de învăţământ", a declarat vineri, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Anul şcolar 2013-2014 va fi, astfel, primul cu înscrieri doar în clasa pregătitoare.

Pentru 2012-2013, au fost şi înscrieri în clasa I, şi în cea pregătitoare, odată cu includerea acesteia din urmă în ciclul primar. Potrivit secretarului de stat, înscrierile copiilor care nu aparţin de şcoala unde vor să înveţe vor fi făcute cu acordul consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

"Înscrierea acestor copii nu este la dispoziţia directorului, ci va fi avizată de către consiliul de administraţie al şcolii", a explicat Fedorca. Secretarul de stat a mai spus că înscrierea va fi făcută în baza unor criterii generale, prioritate urmând să aibă cei care locuiesc în apropierea şcolii şi care au fraţi în unitatea de învăţământ. Apoi, vor fi criterii specifice stabilite de consiliul de administraţie al şcolii.

Totodată, subliniază Fedorca, ceea ce este foarte clar este păstrarea clasei pregătitoare în învăţământul obligatoriu. În privinţa clădirilor în care va funcţiona aceasta, respectiv în şcoală sau în grădiniţă, decizia va aparţine consiliului de administraţie al şcolii şi a autorităţii locale, a precizat Stelian Fedorca.

"Locaţia va fi decisă de către autoritatea locală şi şcoală. Dacă şcoala are spaţiu suficient, clasa pregătitoare va rămâne în această unitate. Dacă nu are, ea va funcţiona, la fel ca în acest an, într-un spaţiu al grădiniţei celei mai apropiate", a explicat Fedorca.

Înscrierile pentru anul şcolar 2012-2013, care au avut loc în patru etape, au provocat, în primăvară, nemulţumiri din partea multor părinţi care doreau să-şi înscrie copii la altă şcoală decât cea din apropierea domiciliului. Unii părinţi au ales să-şi schimbe domiciliul, pentru a-şi creşte şansele de a înscrie copilul la şcoala dorită.

RTV.Net

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Despre clasa pregătitoare

Postby Admin » 18 Jan 2013, 00:28

Mutarea CLASEI 0 la grădiniţă. Cum i-ar afecta pe copii şi educatori. Opinii PRO şi CONTRA.

Mult disputata clasă zero creează din nou mari controverse. Ministrul Educaţiei şi premierul Ponta au păreri diferite despre locul unde ar trebui să înveţe elevii de 6 ani. În vreme ce ministrul Educaţiei a anunţat că în anul şcolar 2013-2014 nu se mai fac modificări în sistemul educaţional, premierul îşi doreşte ca micuţii de la clasa pregătitoare să revină la grădiniţă.

Şi dascălii au opinii diferite în privinţa clasei pregătitoare. Dacă unii profesori consideră că e în avantajul copiilor ca în anul şcolar următor aceştia să nu mai meargă la şcoală, sunt şi cadre didactice care se tem că trecerea clasei zero la grădiniţă ar lăsa fără loc de muncă multe educatoare, dar şi că deficitul locurilor în grădiniţe va fi şi mai mare.

Pe de o parte, unele cadre didactice susţin că întorcerea clasei 0 la grădiniţă ar bulversa din nou sistemul de învăţământ, iar cei mai afectaţi ar fi micuţii de 3 ani care ar trebui să intre la grădiniţă din septembrie 2013, în condiţiile în care şi aşa în România există un deficit destul de mare de locuri în grădiniţele de stat.

Citeşte pe : RTV.Net

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Despre clasa pregătitoare

Postby Admin » 22 Jan 2013, 21:36

Cum se va face înscrierea în CLASA PREGĂTITOARE. LISTA celor mai dorite şcoli din marile oraşe

În timp ce politicienii se ceartă pe clasa pregătitoare şi locul unde aceasta se va ţine în anul şcolar 2013/2014, părinţii se gândesc deja ce şcoală să aleagă pentru copiii lor. În fiecare oraş, există câteva şcoli bune pe care părinţii se bat ca să apuce un loc pentru înscrierea copiilor în primul an de învăţământ.

Părinţii vor afla oficial cum se face înscrierea în clasa pregătitoare în prima săptămână a lunii februarie, spun oficialii de la Ministerul Educaţiei.


Gândul.Info

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Despre clasa pregătitoare

Postby Admin » 24 Jan 2013, 16:56

Statul român a cheltuit până acum 14 milioane de euro pentru organizarea clasei pregătitoare LA ŞCOALĂ.
Victor Ponta o vrea acum LA GRĂDINIŢĂ


Gandul.Info

Statul român a cheltuit până acum 14 milioane de euro pentru organizarea clasei pregătitoare la şcoli. Premierul Victor Ponta insistă acum că ideea nu i se pare bună şi că, în opinia lui, clasa pregătitoare ar trebui să se facă la grădiniţe. Adică alţi bani, altă distracţie.

8.736 de profesori pregătiţi, 7.099 de clase amenajate şi 129.756 de elevi.
Aşa arată în cifre clasa pregătitoare pentru anul şcolar în curs de desfăşurare.

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Despre clasa pregătitoare

Postby Admin » 27 Jan 2013, 16:28

Remus Pricopie a declarat că miercuri va exista o poziţie oficială cu privire la clasa pregătitoare

Image
Declaraţia ministrului Remus Pricopie vine la scurt timp după ce premierul Victor Ponta a precizat faptul că până pe 31 martie părinţii vor trebui să decidă dacă vor să-şi dea copiii de 6 ani la clasa I sau la clasa pregătitoare.
Discuţiile despre şcolarizarea copiilor cât mai devreme au pornit de la faptul că România este una dintre ţările în care gradul de alfabetizare scade de la an de an.

RTV.NetUser avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Despre clasa pregătitoare

Postby Admin » 30 Jan 2013, 02:10

Ce a decis Victor Ponta cu privire la clasa pregătitoare

Image
Clasa pregătitoare rămâne la şcoală din punct de vedere legal, dar Guvernul va da posibilitatea administraţiilor locale să o amplaseze şi la grădiniţe, dacă nu au spaţiu suficient în şcoli, cu condiţia ca ea "să ţină" de o şcoală şi să aibă personal didactic calificat. Premierul Victor Ponta va anunţa miercuri ,la ora 12, procedura şi calendarul după care se va organiza clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013/2014, au declarat pentru Gândul surse guvernamentale.

Clasa pregătitoare va rămâne clasă obligatorie la ciclul primar, aşa cum prevede în prezent Legea educaţiei. Locul unde se va desfăşura clasa zero va fi decis de către şcoală, admininistraţia locală şi inspectorate, în funcţie de spaţiul de care dispune insituţia de învăţământ unde se va face înscrierea. Guvernul lasă la decizia administraţiei locale să hotărască unde va avea loc clasa pregătitoare.
Ministerul Educaţiei va avea un termen pentru realizarea metodologiei pentru clasa pregătitoare. Cel mai probabil trebuie să fie gata până la finalul lunii februarie. Apoi, inspectoratele, şcolile şi administraţia locală vor trebui să evalueze spaţiile pe care le au la dispoziţie până la sfârşitul lunii martie.

Ministerul Educaţiei a propus Guvernului să dea bani pentru after school, acolo unde este posibil ca acest tip de serviciu să aibă loc. Copiii de la clasa pregătitoare vor fi învăţaţi de personal didactic calificat, după aceeaşi programă şcolară ca şi în anul şcolar 2012/2013.

Tot miercuri, sindicatele din învăţământ, Ministerul Educaţiei şi asociaţiile de părinţi vor semna un acord de principiu cu privire la organizarea clasei pregătitoare. Ministerul Educaţiei va prezenta raportul de evaluare al clasei pregătitoare, realizat în şcolile din toată ţara.

Gândul.Info

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Despre clasa pregătitoare

Postby Admin » 30 Jan 2013, 16:37

Cum va fi organizată clasa pregătitoare în anul şcolar 2013-2014.
Ponta: "Am corectat greşeala unor neaveniţi care îşi duc copiii la şcoală în străinătate"


Image
Clasa pregătitoare va fi menţinută în învăţământul obligatoriu începând cu vârsta de şase ani. Decizia a fost luată astăzi de părinţi, sindicate şi cei doi miniştri care au grijă de educaţie, care au semnat un acord privind organizarea clasei pregătitoare pentru anul şcolar 2013/2014.

Acelaşi document prevede că organizarea clasei pregătitoare se poate face şi mai flexibil din punct de vedere al desfăşurării activităţii şcolare. Astfel, prima clasă a învăţământului primar se poate desfăşura fie la şcoală, fie la grădiniţă, dar cu profesori şi după aceeaşi programă şcolară.

Acordul prevede şi măsurile pe care Ministerul Educaţiei le va lua. Până la 31 martie, părinţii vor fi consultaţi cu privire la locul unde vor să se desfăşoare clasa pregătitoare pentru copiii lor. Până la 31 martie 2013, Ministerul Educaţiei trebuie să aprobe metodologia pentru clasa pregătitoare. Înscrierea în clasa pregătitoare va începe în luna aprilie.

Acordul prevede că ministrul Educaţiei va elabora un ordin pe care îl va da în aprilie 2013 prin care va permite înscrierea în clasa I şi a acelor copii care nu au parcurs clasa pregătitoare până acum, deşi aveau vârsta prevăzută de lege.

Copiii cu vârste mai mici de 6 ani pot fi înscrişi la clasa pregătitoare, dar acest lucru nu este obligatoriu. Iar înscrierea se va face în urma unei evaluarări specifice. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 7 ani se vor înscrie obligatoriu în clasa pregătitoare. Cei care au peste 7 ani se vor înscrie în clasa I.

Gândul.Info

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Despre clasa pregătitoare

Postby Admin » 04 Feb 2013, 12:42

Ministrul Educaţiei, despre clasa pregătitoare: Înscrierea la şcoală nu se schimbă

Image

"Clasa pregătitoare rămâne în ciclul primar, nu se face nicio modificare legislativă, învăţătorii şi învăţătoarele vor fi responsabili pentru aceste clase, prin urmare nu se întoarce la grădiniţă din punct de vedere didactic, metodologic, ci din punct de vedere al organizării - 13% din clase au fost organizate şi anul acesta în grădiniţă, întrucât acolo au fost identificate cele mai bune spaţii pentru copii", a declarat Remus Pricopie.


RTV.Net

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Despre clasa pregătitoare

Postby Admin » 30 Mar 2013, 11:50

Totul despre CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I.
Cum se fac înscrierile pentru anul şcolar 2013 - 2014 în Bucureşti şi în ţară. Ghid pentru părinţi


Image


Peste câteva zile, toate şcolile din România care organizează clase pregătitoare vor începe înscrierea copiilor pentru anul şcolar 2013 - 2014. Părinţii pot găsi informaţii despre modul de înscriere şi despre criteriile de departajare ale fiecărei şcoli fie pe site-ul unităţii de învăţământ, fie pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean.

Gândul.Info


Return to “Educaţie și Învățământ”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

mateinfo
UP
cron