Legea Educaţiei Naţionale

Informații și Discuții din Educație și Învățământ
User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Legea Educaţiei Naţionale

Postby Admin » 12 Jun 2012, 16:24

Legea Educaţiei Naţionale – Ianuarie 2011

Image

Comentarii pe Blog



User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Legea Educaţiei Naţionale

Postby Admin » 25 Dec 2013, 01:34

Modificări în Legea Educaţiei
Învăţământ obligatoriu de 11 ani, admitere la facultate fără notele din liceu
Lista modificărilor mai importante şi momentul în care ele intră în vigoare


- Din anul şcolar 2015-2016, învăţământul obligatoriu va fi de 11 ani, în loc de zece, cât este în prezent. Mai exact, clasa pregătitoare va face parte din învăţământul obligatoriu.

- Clasa a IX-a nu mai trece la învăţământul gimnazial, iar timpul petrecut pe băncile liceului se menţine la durata de patru ani. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, din 2015 liceul ar fi trebuit să dureze doar trei ani, clasa a IX-a urmând să fie absorbită în gimnaziu. Modificarea le permite absolvenţilor învăţământului profesional să continue liceul la forma de învăţământ fără frecvenţă.

- Se amână introducerea testelor transdisciplinare tip PISA la Evaluarea Naţională, admiterea la liceu şi Bacalaureat. Mai exact, ele vor fi introduse odată cu generaţiile de elevi care intră în clasa a V-a, respectiv a IX-a, în anul şcolar 2015–2016, astfel încât primele teste transdisciplinare vor fi susţinute în 2019.

- Sunt eliminate din calculul mediei generale de admitere la facultate notele din timpul anilor de studii. Vor fi luate în considerare probele şi media de Bacalaureat, iar pentru admiterea la master - şi media de licenţă.

- Se extinde de la trei la şase ani dreptul cadrelor didactice netitulare calificate de a se titulariza în învăţământul preuniversitar, pe baza rezultatelor obţinute la concursul de titularizare.

- "Cadrele didactice netitulare calificate, care au participat în ultimii 6 ani la concursul naţional unic de titularizare, au obţinut cel puţin nota/media 7 şi au ocupat un post/catedră, au posibilitatea de a deveni titulare în sistemul de învăţământ preuniversitar, după parcurgerea unei proceduri aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale",
a precizat ministrul Pricopie.


Digi24.ro
MediaFax

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Postby Admin » 25 Dec 2013, 01:55

Exprimarea 1 - OUG : Se extinde de la trei la şase ani dreptul cadrelor didactice netitulare calificate de a se titulariza în învăţământul preuniversitar, pe baza rezultatelor obţinute la concursul de titularizare.

Exprimarea 1 - Declaraţie Ministru : "Cadrele didactice netitulare calificate, care au participat în ultimii 6 ani la concursul naţional unic de titularizare, au obţinut cel puţin nota/media 7 şi au ocupat un post/catedră, au posibilitatea de a deveni titulare în sistemul de învăţământ preuniversitar, după parcurgerea unei proceduri aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale", a precizat ministrul Pricopie.

Exprimarea 3 - TVR News (cu câteva minute în urmă) : "Profesorii care au obţinut minim media 7 la examenul de titularizare SE VOR BUCURA DOAR 6 ANI de obţinerea ... etc" (nu am reţinut fraza toată)

----------

Ca întotdeauna legea lasă şi va lăsa loc la interpretări otevistice.

Lăsând la o parte chestia cu "bucuria" şi cu "dreptul", ei şi-au tras şi partea lor. A spus-o chiar şi ministrul : ".. după parcurgerea unei proceduri aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale .." (care procedură e a noastră, ştim noi cum o facem .. aşejaţi-vă la "locurili" voastre .. "Alo ! Alo !" ...)

Personal n-am ABSOLUT nici o treabă cu titularizările (m-am titularizat prin concurs de 3 ori, în anii '90) .. Nici dacă se micşorează numărul de copii, deci se vor schimba lucrurile, tot spre binele meu va fi. (Învăţământul, deci INSTITUŢIA ca atare, n-are prea multă treabă nici cu EDUCAŢIA şi nici cu BANII. Foarte multe profesoare sunt în Învăţământ pentru că le place cum sună când li se spune "doamna profesoară" .. dar banii le vin en-gros din cu totul alte părţi).
Însă pot constata chinurile prin care trec unii care nu s-au titularizat. Iar legea asta nu aduce nici măcar "liniştea dorită", măcar prin claritate .. nu mai zic să fie ceva care să aducă un surplus REAL şi CONSISTENT de bine pentru INSTITUŢIA numită "Învăţământ" şi pentru măcar 80% dintre cei care se lucrează în această instituţie ...

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Legea Educaţiei Naţionale

Postby Admin » 21 Nov 2014, 00:09

Sursa : HotNews.ro
Fragmente din Ordonanţa de Urgenţă 2014 care modifică Legea Educaţiei.


User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Legea Educaţiei Naţionale

Postby Admin » 31 Dec 2014, 02:04

Ministrul Educaţiei: "Este nevoie de o nouă Lege a Educaţiei şi o altă clasificare a universităţilor".

Image


"Sistemul de învăţământ are nevoie de o nouă Lege a Educaţiei, având în vedere că legea promulgată în 2011 este deja amendat prin trei ordonanţe de urgenţă, dar şi de un alt sistem de clasificare a universităţilor şi de internaţionalizarea acestora", a declarat, vineri, noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.


Adevărul


Return to “Educaţie și Învățământ”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

mateinfo
UP
cron