Examenul de Definitivare în Învăţământ

Informații și Discuții din Educație și Învățământ
User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Examenul de Definitivare în Învăţământ

Postby Admin » 27 Aug 2012, 22:54

DEFINITIVAT - Examenul de Definitivare în Învăţământ

Definitivat - 2012 - Matematică (fişier PDF)User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Examenul de Definitivare în Învăţământ

Postby Admin » 18 Jan 2013, 18:16

Aproximativ 150 de profesori predau în şcolile din Dolj fără a avea diplomă de licenţă

Aproximativ 150 de profesori predau în şcolile din Dolj fără a avea diplome de studii superioare, ei fiind absolvenţi ai Universităţii "Spiru Haret", promoţia 2009 şi ocupând posturile din învăţământ în baza unor adeverinţe de promovare a examenelor de licenţă.

Aproximativ 150 de profesori din Dolj au ocupat posturile în baza adeverinţelor de promovare a examenelor de licenţă, adeverinţe care au expirat la un an de la eliberare, iar Universitatea "Spiru Haret" le-a prelungit doar până anul trecut.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, profesorii au cerut eliberarea diplomelor, însă Universitatea "Spiru Haret" nu le-a emis pentru că nu mai sunt recunoscute de Ministerul Educaţiei.


"În acest moment Ministerul Educaţiei nu recunoaşte diplomele absolvenţilor de licenţă de la Spiru Haret, promoţia 2009, pentru că la unele specializări Universitatea nu avea acreditare. Există în acest sens un ordin de ministru. Profesorii au putut să intre în sistemul de învăţământ cu adeverinţele, pentru că au dat concursurile pe posturi înainte de izbucnirea scandalului diplomelor", a declarat, vineri, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Georgică Bercea, potrivit Mediafax.

Cei 150 de profesori rămân deocamdată la catedră pentru că în acest moment există mai multe procese pe rol şi va fi luată o decizie în acest sens la finalizarea acestora.

Profesorii spun însă că nu înţeleg de ce li s-a permis înscrierea la facultate dacă nu le sunt recunoscute diplomele.

"Nu mi se pare normal, mi se pare o discriminare pentru că cei care au terminat în anii 2007, 2008 pot folosi diplomele pentru că acestea sunt recunoscute, iar nouă nu ne sunt recunoscute. Eu am terminat Psihologia în anul 2009 şi nu pot obţine diploma", a declarat Georgeta Giurcă, profesoară la Şcoala Generală nr. 34 din Craiova.

Scandalul diplomelor eliberate de Universitatea Spiru Haret a izbucnit în 2009, când Ministerul Educaţiei nu a mai recunoscut licenţa la învăţământul la distanţă. De atunci, sute de absolvenţi au dat în judecată atât instituţia de învăţământ superior, cât şi ministerul, pentru recunoaşterea diplomelor.

RTV.Net

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Examenul de Definitivare în Învăţământ

Postby Admin » 18 Jan 2013, 18:26

Păgubiţii Spiru-Haret --- Diplome Nerecunoscute.
Absolvenţii “Spiru Haret” vor acţiona în instanţă ministerul Educaţiei.


Sute de absolvenţi ai facultăţilor neautorizate din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, din promoţiile 2008 şi 2009, s-au constituit în grupuri şi intenţionează să-şi câştige drepturile în instanţă. Absolvenţii doresc să li se recunoască studiile şi se consideră nedreptăţiţi atât de ministerul Educaţiei, care şi-a pus antetul pe diplome, cât şi de universitate, care a organizat programele de studiu şi examenele. Mai multe pe http://www.indrumari-juridice.eu.

Singurul mod de recunoastere a
diplomelor este printr-o
Hotarare Judecatoreasca
Actele necesare dobandirii recunoasterii diplomelor le gasiti mai jos:

- Cereri de eliberare a diplomelor de Licenta/ de recunoastere a Diplomelor de Licenta
- Diploma de Licenta/Adeverinta de Licenta
- Foaie matricola- Contract de studii
- Chitante de plata a scolarizarii
- In cazul in care a-ti incercat o negociere cu acestia, si raspunul la acest demers.

ATENTIE INSA : Studentilor, sau mai degraba pagubitilor Spiru Haret li se pregateste ceva si mai spectaculos din partea guvernului, se pare ca prin ordin dat de Ministru toti cei care au sustinut in perioada amintita examenele de licenta vor trebui sa revina sa dea din nou acest examen fiindca nu le sunt recunoscute aceste diplome. Totusi singura solutie de a rezolva definitiv aceasta problema este instanta de judecata. Indiferent de ordinul Ministrului pagubitii Spiru Haret se pot adresa instantelor de judecata in vederea RECUNOASTERII DIPLOMELOR.


indrumarijuridice.wordpress.com


Return to “Educaţie și Învățământ”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

mateinfo
UP
cron