Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Informații și Discuții din Educație și Învățământ
User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Postby Admin » 24 Oct 2012, 21:40

Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii

Cum se învaţă în şcolile private.
Predare dinamică şi atractivă.
Cum se învaţă în şcolile private, unde taxele sunt şi 30.000 de euro.



stirileprotv.ro

In timp ce invatamantul de stat este cu un picior in prapastie, cel privat e tot mai inforitor si mai credibil de la un an la altul.

Scolile pentru care parintii achita taxe de la cateva mii pana la zeci de mii de euro pe an propun metode noi de educatie, interactive, care atrag elevul si nu-l lasa sa doarma in clase.
Din pacate, prea putini oameni isi permit costurile. Datele arata ca doar 3% din invatamantul pre-universitar este particular.

Scoala americana din Bucuresti are 830 de elevi. Locul este exclusivist si arata exact ca in filme.
Concret, programa americana vine cu materii interactive iar predarea este extrem de dinamica. Profesorii sunt vorbitori nativi de limba engleza si au mentalitatea unei alte lumi unde predarea atrage si nu plictiseste.
Adica sunt pregatiti sa se integreze oriunde pe glob. Examenele sunt echivalate international, iar materia nu seamana deloc cu cea din scolile publice. Tinerii pot alege sa faca optional limba romana, pe langa balet, cinematografie, sport sau pictura. Taxele in schimb sunt de pana la 19.000 de euro pe an, dar exista si alte scoli cu programa britanica care percep chiar si 30.000 de euro pe an.

Cele mai raspindite sunt insa institutiile private la care predarea se face in limba romana dar dupa model occidental.

Iata un exemplu la Brasov. Elevii invata matematica, romana sau geografia prin joc. La ora de dicatare, de exemplu, literele sunt din burete, iar foaia este de fapt intreaga sala de clasa.
La fel se intampla si intr-o scoala particulara din Cluj.
Ora de matematica nu mai are necunoscute.
Pentru o taxa cuprinsa intre 2.000 si 6.000 de euro pe an, parintii isi lasa copiii la scoala cate 10 ore. Invata limbi straine sau informatica, isi fac temele si mananca. Toti cei care vor se pot transfera in sistemul de stat oricand, pentru ca materia este aceeasi.
Profesorii de la privat castiga de la 2.000 de lei pana la 2.000 de euro in functie de experienta. In total sunt aproape 800 de gradinite, gimnazii si licee particulare in toata tara, in care invata peste 93.000 de elevi.



User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Postby Admin » 24 Oct 2012, 21:53

Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii

Generaţia de sacrificiu din clasa pregătitoare
130.000 de elevi, generaţia de sacrificiu din clasa pregătitoare a anului 2012. Nici bănci nu au …



stirileprotv.ro

Mult discutata clasa pregatitoare se va desfasura la inceput pentru cateva mii de copii, mai mult pe genunchi.

In zeci de sali, nu exista mobilier, desi comenzile s-au facut din timp, iar prima zi de scoala a fost amanata cu o saptamana. Unii responsabili dau vina pe un taifun din China, care a intarziat materia prima. Altii se plang de proiectul ministerului, care i-a luat prea din scurt.

Oricum, dupa ce sistemul va fi pus la punct, de la anul are toate sansele sa se desfiinteze.


La Scoala nr 13 din Galati, cursurile au inceput cu ghinion. Furnizorul de materie prima din China a intarziat livrarile din cauza unui taifun, care a dat transportul maritim peste cap.

Copiii au fost repartizati deocamdata la biblioteca si in laboratoare, dar nici macar nu ajung cu picioarele la podea, pentru ca stau pe scaune nepotrivite pentru varsta lor.

Numai in Galati, alte 6 scoli sunt in aceeasi situatie. Iar in Capitala, intr-un singur sector, 13 unitati de invatamant asteapta si acum cele 2500 de banci speciale promise. La Colegiul National “Elena Cuza”, de exemplu, Scoala nr. 176 ar fi trebuit sa primeasca mobilierul pe 30 august.

La randul ei, firma producatoare sustine ca a primit comanda prea tarziu, dar la sfarsitul saptamanii viitoare, mobila va ajunge in clase.

Ministerul educatiei a alocat 26 de milioane pentru mobilier in luna iunie. Se stie acum ca sunt probleme, dar oficialii dau vina si pe directorii scolilor.

Oricum, premierul Ponta a recunoscut inca din prima zi de scoala ca ideea clasei zero este pripita, iar de la anul, copiii ar putea fi mutati la gradinita.

Ministrul educatiei sustine ca situatia nu e atat de dezastruoasa, si va analiza problema pregatitoarei abia dupa primul semestru.

Pana atunci, parintii celor 130.000 de elevi care au inceput clasa zero sunt nemultumiti ca pe copiii lor se fac experiente si generatia acestei toamne este una de sacrificiu.

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Postby Admin » 26 Oct 2012, 15:47

Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii

Problemele din Învăţământ. Redeschiderea şcolilor din provincie, soluţie pentru elevii navetişti



stirileprotv.ro

Amanarea anului scolar cu o saptamana nu inseamna si rezolvarea problemelor din sistemul de invatamant. Anul trecut, mai multe scoli au fost inchise, iar copiii trebuie sa faca naveta cu microbuzul in alte localitati.

Primarii nu sunt de acord cu aceasta situatie, pentru ca dau prea multi bani pe transport si vor ca elevii sa invete carte la ei in sat.
La Tismana, in satul Sohodol, 40 de copii ar urma sa devina navetisti, pentru ca scoala lor se va inchide. Reprezentantii primariei nu sunt de acord, pentru c-ar plati mai putin pentru intretinerea scolii, decat pentru transportul copiiilor.
Marian Slivilescu, primar: "Pentru noi, cheltuielile cu microbuzele sunt mult mai mari decat intretinerea celor doua sali de clasa''

Intr-un alt sat, la Pinoasa, in comuna Calnic, scoala a fost deschisa in ultimul an doar pentru alegeri. Cei 16 copii au fost dusi zilnic 17 kilometri pana in centrul comunei, desi unitatea de invatamant abia fusese renovata.
Dumitru Vulpe, primar comuna Calnic: "Transportul elevilor de aici, dimineata si adusul lor catre casa este mai scump decat ne ar costa intretinerea scolii cu combustibil solid si plata orelor facute de catre cadrele didactice care vor fi repartizate aici''
Reprezentantii Inspectoratul Scolar Gorj incearca sa rezolve situatia. Doar ministrul Educatiei poate decide redeschiderea scolilor, la cererea autoritatilor locale.

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Postby Admin » 26 Oct 2012, 15:58

Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii



stirileprotv.ro

Oricat s-ar vaita autoritatile ca niciodata nu au destule fonduri pentru educatie, in aceste zile se scurg sute de mii de euro catre scolile din Romania.

Sunt bani pe care parintii ii dau profesorilor si invatatorilor fara chitante, pentru ca elevii sa se bucure de conditii civilizate.
Sumele sunt investite in repararea claselor, dar si pentru curatenie, televizoare sau albume foto, desi abia a inceput anul scolar.
Asta in conditiile in care legea spune clar ca invatamantul este gratuit si nimeni nu are dreptul sa faca tot soiul de chete.
In fiecare toamna dascalii s-au invatat sa ceara bani pentru varuit, mocheta, parchet televizor, imprimata, jaluzele, aer conditionat, album foto, sistem de karaoke sau cadouri de Craciun si Paste, iar lista poate continua la nesfarsit. Vor nu vor, parintii cotizeaza si ofteaza.
Se mai adauga si banii stransi separat pentru fondul clasei si cel al scolii, care ar trebui sa fie folositi fix pentru reparatii si dotari. Dar se pare ca nu sunt niciodata de ajuns, desi nimeni nu spune cum sunt impartiti de fapt.
Cei care fac asta ignora legea si merg pe principiul ca un parinte ar face orice pentru copilul sau.
Reprezentantii ministerului spun clar ca dascalii pot solicita diverse sume pentru fondul clasei, dar nu au voie sa constranga pe nimeni.
Pana o sa vedem primul profesor sau director care isi pierde painea pentru ca cere bani, romanii cotizeaza intre 300 si 600 de lei pe langa ce au dat pe rechizite, uniforme, caiete si culegeri.

Un calcul simplu arata ca intr-o clasa in care invata 20 de elevi, cheltuielile parintilor variaza intre 6000 si 12.000 de lei pe an.
La nivelul unei scoli cu 200 de copii se strang astfel intre 60000 si 120000 de lei anual. Adica peste 26.000 de euro.

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Postby Admin » 26 Oct 2012, 23:00

Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii

Raport C.E.: Copiii învaţă limbi străine de la 3 ani. Engleza, prima în topul preferinţelor
Si asta, pentru că părinţii vor să-i pregătească din timp pentru o carieră de succes.



stirileprotv.ro

Tot mai multi elevi studiaza in medie cate doua limbi straine. Preferate sunt cele de circulatie internationala, dar si rusa, chineza sau germana, pentru ca economiile acestor tari sunt infloritoare.
Acesti copilasi n-au invatat inca alfabetul limbii romane, dar numara cu usurinta in germana. In ultimii ani, copiii incep sa invete o limba straina de la varste tot mai mici. Multi chiar de la 3 ani, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Parintii ii ajuta si sunt de acord sa le plateasca orele, pentru ca asa cred ca le ofera un viitor mai bun.
Engleza ramane prima alegere. Dar ea e insotita adesea si de o limba a unei tari care isi face loc printre marile economii ale lumii.
Acelasi raport al Comisiei Europene pozitioneaza germana pe locul 4 in topul limbilor studiate in scoli. Pe locul 5 gasim rusa, care a revenit in programa scoala, dupa ce in ultimii 20 de ani intrase intr-un con de umbra. Altfel vorbind, engleza, prin predarea extinsa in toate tarile europene, devine ca o a doua limba.
La aceasta scoala privata, de exemplu, unde predau si profesori din strainatate, copiii pot obtine un atestat Cambridge sau Trinity inca din clasa a doua. Avem si unitati scolare in care sunt studiate chineza sau japoneza.
Raportul Comisiei Europene arata ca numarul elevilor care studiaza obligatoriu doua limbi straine este in crestere de la an la an.

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Postby Admin » 28 Oct 2012, 22:58

Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii

Cum ajung programatorii la salarii de 1.500 de euro/lună. "Ne pregătim singuri, facultatea nu ajută".



stirileprotv.ro

Tinerii care viseaza la salarii mari inca de la primul loc de munca, ar trebui sa-si verifice cunostintele in domeniul IT. Ca programator, poti lua din start 1.000 -1.500 de euro, dar, din pacate, nu devii specialist in facultate.

Cursurile nu sunt adaptate la aceasta piata aflata mereu in schimbare, cum se intampla la marile universitati din Marea Britanie sau Statele Unite.
Tinerii nostri trebuie sa-si plateasca singuri cursuri costisitoare sau sa fure de pe internet tot ce stiu altii, ca sa-i impresioneze pe angajatori.
Una dintre cele mai descarcate aplicatii pe mobil zilele acestea stie sa cheme taxiul in locul nostru si ne scuteste de melodiile enervate puse din dispecerat, in timp ce asteptam sa ni se gaseasca o masina. E o solutie folosita in multe orase aglomerate ale lumii.

Tot un smart phone ne poate face o lista cu preturile produselor pe care le cumparam de obicei sau ne poate intermedia legatura cu un contabil care sa ne scape de dureri de cap.
Astfel de idei bune exista, dar sunt puse in practica greu pentru ca nu avem destui programatori priceputi.
Dan s-a pregatit singur pentru aceasta meserie.
Dan Ionescu: "Am citit si foarte mult acasa, din tutoriale, dar si de pe iTunes University".
El este absolventul tipic de facultate romaneasca. Desi a terminat cu brio mate-info, a plecat din scoala doar cu o baza teoretica. A investit apoi timp si bani in specializarea ceruta de orice angajator.
Radu Grmatovici, prodecan: "Profesorii sunt putini si nu pot tine pasul cu tot ce sa intampla in industrie. Se invata lucrurile de baza".
Florin Ionescu, programator: "80% din ce stiu am invatat eu".
Asta si apreciaza firmele. Diploma paleste in fata portofoliului de lucrari si intotdeauna un programator care a invatat singur din mers va avea mai mult de castigat. Chiar si ministerul a ajuns sa se bazeze pe spiritul intreprinzator al studentilor, in loc sa puna pe picioare o strategie pentru pregatirea lor in scoala.
Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei: "Cineva care s-a pregatit pentru elaborarea de soft, cred ca se adapteaza".
Nicio facultate serioasa de informatica din strainate nu-si permite sa ignore noile tendinte din domeniu. In Anglia, de exemplu, iti poti da masterul in jocuri electronice si lumi virtuale. Iar Stanford adauga in fiecare an catedre pentru orice gadget nou. Nu e de mirare ca cele mai mari companii de acest gen sunt in Statele Unite ale Americii si in Marea Britanie.



User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Postby Admin » 04 Nov 2012, 13:23

Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii

Dezastrul elevilor români la Bac a ajuns la urechile profesorilor britanici. Ce au hotărât aceștia



stirileprotv.ro

Reprezentantii universitatilor din Regat se gandesc chiar sa-si relaxeze criteriile de selectie, dupa ce au realizat cu surprindere ca s-a injumatatit numarul celor cu note mari, interesati sa invete carte in Anglia.

Silvia a venit tocmai din Miercurea Ciuc in cautarea unei universitati. Vorbeste perfect maghiara si engleza, dar ii este teama ca examenul la limba romana ii va cobori media.
Reprezentantul Universitatii din Birmingham a fost surprins cand a aflat ce s-a intamplat la examenul de bacalaureat.
"Nu stiam asta, e foarte interesant! Imi aminesc ca anul trecut au fost probleme cu notele la matematica. Nu au fost atat de mari cum ne asteptam. Cu siguranta ne vom gandi daca nu cumva trebui sa ne revizuim in jos criteriile de admitere", a declarat profesorul.

La Worcester profesorii sunt la curent si au luat deja masuri sa se adapteze la realitatea din Romania.
"Stiu ca s-au introdus camere de filmat si ca au coborat mediile foarte mult. Anul in care am venit conditia de acceptare era media 8 la bacalaureat, iar acum a scazut la 7", spune un elev.

In Anglia taxele universitare s-au triplat si ajung la 9000 de lire pe an. In Tara Galilor urca pana la 3500 de lire, iar in Scotia scolile sunt deocamdata gratuite.
Oricine este acceptat poate imprumuta banii de la statul britanic. Studentii platesc ratele dupa absolvire pe parcursul a 3 decenii si doar daca obtin un salariu bun.

Anca este fiica lui Serban Iosifescu, presedintele Agentiei romane de asigurare a calitatii invatamantului preuniversitar. Tatal recunoaste ca fetei sale i-ar fi mai bine la studii in strainatate.
In Marea Britanie studiaza aproximativ 5000 de studenti romani.

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Postby Admin » 21 Nov 2012, 18:11

Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii

Profesorii straini fac voluntariat in Romania.Primesc aproximativ 200 de euro lunar si stau in gazda.

stirileprotv.ro

Intr-un sistem de invatamant de unde dascalii dezerteaza pe capete, din cauza salariilor mici, vin strainii sa ii ajute pe copiii nostri sa invete engleza, spaniola sau chiar chineza.

Este un castig extraordinar pentru elevi sa invete limbi straine direct de la nativi.
La randul lor, voluntarii sunt platiti de diversele organizatii prin care au venit sau de statul american, in cazul "Peace Corps". Si au parte de experiente de neuitat.
Kelly Foster a venit tocmai din Alaska, sa predea engleza in comuna Focuri, din Iasi. Iar copiii sunt incantati de lectiile cu ea.


Statul american ii da lunar 200 de euro si de un an fata sta la gazda, in sat.
A ajuns aici datorita directoarei scolii, care a stiut sa se orienteze pe Internet si a cerut organizatiei Corpul Pacii prezenta unui voluntar american.
Si la Botosani, Mattew Grant din Los Angeles preda engleza in comuna Vladeni.
Intr-un colegiu din Craiova preda spaniola un lector universitar din Malaga.

Acesti dascali au venit datorita unui acord intre guvernele Romaniei si Spaniei. Iar la alt liceu din oras preda chineza Xu Chang, de la Institutul Confucius din Beijing.
Elevii sunt fascinati de cultura asiatica, dar si de perspectiva de a gasi apoi o slujba buna, tocmai datorita acestui atuu: ca stiu chineza.

Si profesorii au avantaje: americanii, de exemplu, dupa doi ani petrecuti in Romania, primesc cate 12.000 de dolari.

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Postby Admin » 20 Jan 2013, 22:26

Ideea de 100 milioane de euro a Ministerului Educatiei : Camere video in toate scolile din România
Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii

stirileprotv.ro


Forum.MateInfo.Net


Blamate de elevi, dar agreate de parinti si de profesori, camerele de supraveghere ar putea fi instalate in toate scolile. Este dorinta ministrului educatiei, care nu stie insa de unde va lua banii pentru ele.

Cert este ca sistemele de supraveghere ii protejeaza pe copii si-i obliga sa fie atenti la ore.
Problema este ca pentru o singura scoala camerele video costa pana la 8 mii de euro.

Peste 70% dintre incidente au loc in pauze, la intrarea si la iesirea de la cursuri. Mai mult de jumatate dintre ele au fost rezolvate dupa vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere montate in unitatile de invatamant.
Tocmai pentru a diminua numarul conflictelor care izbucnesc in scoli, ministrul educatiei vrea sa monteze camere video in toate unitatile scolare.
La scoala 190 din sectorul 4, de exemplu, copiii sunt monitorizati atunci cand sunt pe holuri sau in curtea scolii.
Insa parintii doresc mai mult.
''Avem 16 camere exterioare monitorizate permanent si inca 12 in clase, dar acestea nu sunt functioale. Parintii s-au aratat interesati sa le punem si pe acelea in functiune'', spune directoarea unei scoli.
Un sistem de monitorizare video prin care parintii isi pot urmari copiii in timpul orelor sau in pauze costa aproximativ 8000 de euro. Din cele 25 de mii de scoli din toata tara jumatate au deja, iar pentru celelalte ar mai fi nevoie de 100 de milioane de euro, bani pe care ministerul nu ii are in acest moment.

Multe scoli au cumparat camere din banii parintilor.
Un astfel de sistem presupune si un server in care sunt stocate imaginile. Acestea pot fi accesate si de parinti.
Pe langa elevi, si profesorii sunt monitorizati de camerele video si sanctionati de superiori, daca nu-si fac datoria.


Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Video News - Educaţie şi Învăţământ - Prezentare

Postby Admin » 04 Feb 2013, 19:32

Topicul de Discuţii -->> Video News - Educaţie şi Învăţământ - Comentarii


Elevii agresivi ar putea învăţa în şcoli de corecţie
Liderii sindicatelor libere din învăţământ cer ministrului educaţiei să reînfinţeze mai multe astfel de unităţi.

videonews.antena3.ro

Ministerul Educaţiei a anunţat, joi, că nu susţine înfiinţarea şcolilor de corecţie şi nici nu are în vedere o asemenea temă pe agenda de lucru. De cealaltă parte, profesorii speriaţi de amploarea pe care a luat-o violenţa în şcoli ar fi susţinut crearea unor centre de reeducare pentru elevii agresivi.

RTV.Net


Return to “Educaţie și Învățământ”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

mateinfo
UP
cron