Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Documente, Tutoriale, Teste de acomodare, Off-Topic
User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Postby Admin » 03 Nov 2013, 17:03

UPDATE :

Code: Select all

[Tabel=Lăţime,MargineStânga,Aliniere-FLOAT,Culoare] ...{TEXTUL DIN TABEL} ... [/Tabel]





REAMINTIRE

Tables with only one cell :-bd -->> in BBCode.
Customizabile : Lăţime, MargineStanga, Float, Culoare. (Toate obligatorii de pus)

[T_WMFC = Table_Width,MarginLeft,Float,Color]{TEXT/Obiect}[/T_WMFC]
ATENŢIE : Ca la toate BBCode-urile cu mai mulţi parametrii SĂ NU EXISTE spaţiu între virgule şi parametrii !!..

Exemplu la tabelul din mijloc din postarea de mai sus :

Code: Select all

[t_wmfc=200,30,left,#F1F19B] ...{TEXTUL TABELULUI} ... [/t_wmfc]


... sau, mai simplu, cu codul Tabel (atenţie : nu Table) :

Code: Select all

[tabel=200,30,left,#F1F19B] ...{TEXTUL TABELULUI} ... [/tabel]


Lăţime maximă ADUNATĂ (Width + MarginLeft + 2 X 10px = 20px padding la fiecare tabel) = 743px ...
Altfel tabelele trec pe mai multe linii. Iar un tabel mai lat se restrânge la 743px .. iar o parte din conţinut nu se va vedea.
Max-Height la conţinutul tabelului (fără padding-ul de 10px) = 1500 px

Dar nu abuzaţi de text scris aiurea, cu Copy/Paste în principiu, în interiorul tabelului - şi în general într-o postare.
Postarea poate fi anulată în caz de repetări succesive cu scrieri inutile. În schimb, dacă doriţi o alternativă la un "text kilometric", scrieţi/copiaţi textul în WORD (sau în alt editor), apoi faceţi o captură de fragment de ecran cu un soft, cum ar fi Faststone Image Viewer, care este mic, EXTREM de bun, complex şi gratuit ... apoi FACEŢI O IMAGINE (captură a unei ZONE de ecran) şi poza se postează (UPLOAD) foarte uşor pe http://tinypic.com/ şi imediat se postează aici folosind link-ul furnizat de TinyPic după Upload şi butonul IMG de aici de pe Forum (din căsuţa de Editare).
Fiindcă oricum EDITAREA unei postări este limitată la 24 de ore, deci nu mai puteţi interveni la re-editare după 24 de ore ... Pentru re-editare trebuie apelat la un Moderator sau Administrator.

Faceţi capturi de ecran cu lăţime de maxim 740 pixeli, fiindcă forumul va redimensiona oricum postările cu lăţime mai mare de 740 de pixeli la 740 pixeli lăţime (şi atunci poza va pierde în principiu din calitate).
Pentru ca poza să se vadă în întregime, dacă e vorba de o poză cu lăţime mai mare de 740 de pixeli ea se poate vedea fie într-un Popup fie într-un nou tab al browser-ului (Chrome, Firefox, IE, etc), la un simplu clic pe poză. Detalii în topicul : Tutoriale, Informaţii şi Teste legate de Imagini



User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Postby Admin » 04 Feb 2015, 00:20



Noua versiune a forumului 3.1 (acum, mai exact, este aici ultima versiune, lansată de 2 zile : 3.1.3) a introdus AJAX (.. şi după cum au declarat cei de la "comunitatea phpBB" au introdus jQuery în mod special pentru Ajax).

Asta este în principiu un lucru foarte bun, pentru rapiditate în multe procese.
Totuşi, la RE-Editarea unei postări care conţine cod Latex unde s-a folosit metoda MathJax (pe care o prefer), după ce se apasă pe butonul Submit va trebui făcut un Reload / Refresh de pagină ... fiindcă nu se va mai încărca ÎNTREAGA pagină (ei au introdus Ajax în primul rând pentru ca procese ce se desfăşoară pe o "porţiune de pagină" să nu implice reîncărcarea întregii pagini. Ori MathJax necesită asta...

Dacă găsesc vreo soluţie o să implementez aici... Momentan nu îmi dau seama unde aş putea adăuga un cod de apel pentru MathJax. Îmi pare bizar totuşi .. fiindcă pagina de "retrimitere la topicul/forumul anterior" apare, totuşi. Mai trebuie verificat...)


$\displaystyle\binom{n}{k-1} + \displaystyle\binom{n}{k} = \displaystyle\binom{n+1}{k}$

... din câte ştiu la fracţii merge cu \dfrac în loc de \frac şi la fel şi la binom, cu \dbinom în loc de \binom ...

... fac un test : $\dbinom{n}{k-1} + \dbinom{n}{k} = \dbinom{n+1}{k}$ ... Se pare că merge.
Oricum, întotdeauna când nu apar simbolurile dorite (şi apare codul ÎNTRE simbolul DOLLAR) e suficient un RELOAD / REFRESH de pagină. Se mai întâmplă asta cu MathJax, care are multe facilităţi .. dar este mai lent...

UPDATE :

O rezolvare atunci când RE-Editezi un mesaj, o postare deci (lucru pe care l-am lăsat la dispoziţie 24 de ore - apoi un user obişnuit trebuie să facă apel la un Moderator / Admin pentru editarea unei postări) este următoarea :
... la Editare (sau Re-editare) există atât butonul Submit cât şi butonul Preview. Fiindcă oricum este indicat să vezi dacă postarea va arăta cum doreşti atunci apeşi MAI ÎNTÂI pe butonul Preview ... vezi dacă e bine, dacă mai continui editarea, dacă ştergi ceva ... şi la final apeşi pe Submit

... Şi nu va mai fi nevoie de Reload de pagină fiindcă practic butonul Preview execută partea care lipsea lui MathJax :-bd
Dar repet, în caz de problemă, un Reload de pagină rezolvă problema redării simbolurilor LaTeX prin MathJax.
Pentru alte detalii vezi topicul dedical LaTeX-ului : LaTeX Help - Tutorial

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Postby Admin » 05 Feb 2015, 03:31

 ! Message from: Admin
Text spoiled...


(... butonul Spoil ... )


Nu e acelaşi lucru cu butonul meu Spoiler ... care produce :

Click button to Show or Hide
Text spoiled...


Code: Select all

[tex]a^2 + b^2 + c^2 \geqslant ab + ac + bc[/tex]



Trebuie să introduc şi aici "evidenţierile de cod".
Astea nu prea îmi plac deloc şi nici nu sunt caracteristici specifice limbajelor. (E tot vechiul CODE ...)

Doar folosind butonul ide1, de care şi uitasem (cred că l-am introdus de un an de zile), poţi deocamdată evidenţia într-un cod sursă "atomii" unui cod scris într-un anume limbaj, liniere, etc... (Dar nu e suficient)

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Postby Admin » 05 Feb 2015, 20:47

Nested Quotes

La modificarea asta renunţasem de mult, de aproape 3 ani.
Însă nu e deloc la fel de simplu ca la soluţia pe care am găsit-o aici : AICI
phpBB este mai complex şi mai strict decât WordPress şi plugin-urile lui...

La phpBB, în principiu, au lucrat multe mii de persoane dar, practic, la acelaşi "obiect", sau "soft". La WordPress şi Drupal - pe Joomla nu prea o bag în seamă, nu mai vorbesc de alte CMS-uri - au lucrat "independent" şi mai multe mii de persoane, adăugând fiecare câte ceva ... şi ajungând, aproape inevitabil, la conflicte între plugin-uri ... fiecare autor de plugin sfătuind să se dezactiveze "celelalte" plugin-uri, care au şi ele un rost... De aia WP nu este aşa de stabil...

Acum, "comunitatea phpBB" a abordat şi varianta EXTENSIILOR ... adică tot un fel de plugin-uri, mai "mititele", dar tot Add-On-uri (adică adăugiri) sunt şi ele. Însă posibilitatea de conflict este mult redusă. Numai să reuşeşti să faci ceva notabil. Eu încerc cu "Eliminarea citărilor imbricate" ... adică dacă citezi un mesaj al cuiva care a citat la rândul lui pe altcineva să nu se vadă decât postarea pe care o citezi ... nu şi ce şi pe cine a citat ... şi să nu apară mesajul de eroare - unde mulţi USERI nu ştiu nici despre ce este vorba !!... Eu am fixat acum la 1 singur nivel de "imbricare", înainte aveam pe 3 nivele ... phpBB are de mult posibilitatea asta... Dar încerc să renunţ la ea, adică aşa cum vBulletin are de mulţi ani... Nu prea am avut timp până acum, iar modificările aduse de unii mi se păreau groaznice. Dincolo, la bbPress-ul din WordPress, am dat o soluţie cu jQuery (JavaScript) ... şi aşa vreau şi aici, mai ales că de la varianta 3.1.0 phpBB.com s-a hotărât să acorde importanţă mare jQuery-ului ... mai ales din cauza lui Ajax, zic ei... adică să meargă mai repede, fără Reload-uri inutile de pagină... asyncron ... cât despre posibilitatea de a putea interacţiona cu fişierele de pe server, pe care Ajax o poate face - nu chiar ca PHP dar e bine - despre asta n-au pomenit în lansările lor recente de 3.1.0, ..., 3.1.3 ...

Totuşi eu încerc o modificare "on-load" ( sau poate "onfocus" ) a zonei de editare.
Să vedem ce iese... (Nu vreau să fac la nivel PHP fiindcă nici nu prea am timp ... şi vreau să scurtez, chiar dacă o să "flicăre" un pic pagina când dai QUOTE, n-are nici o importanţă, nu se bagă de seamă. Măcar să reuşesc REPEDE, că n-am chef să stau mult timp, am alte lucruri mai importante...)

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Postby Admin » 05 Feb 2015, 21:12

  Admin » 05 Feb 2015, 20:47   wrote:...
Nested Quotes
...


Citarea #1

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Postby Admin » 05 Feb 2015, 21:32

Test -
- Asta e o citare folosind butonul QUOTE din căsuţa de editare. Deci n-am citat (din) postarea unui user...
(La acelea se vede LINK-ul spre postarea respectivă - doar dacă nu ştergi intenţionat link-ul ... ceea ce poate atrage avertismente din partea Adminului şi a Moderatorilor ... Pentru că nu vrem ca să fie modificate ÎN CITARE cuvinte din postarea altuia...)


Oricum, tot 2 blockquotes sunt. Culmea este că tocmai cel de deasupra (o citare "informativă") are o clasă specială (class="uncited"), aş fi vrut să fie invers ... Dar nu contează, se pot selecta fără probleme elemente care NU ţin de o clasă anume. Mă surprinde că nu au pus o clasă şi pentru citări ale postărilor... Noroc că DIV-ul părinte are o clasă .. se poate deci rezolva aşa. Mă gândeam la un background diferit pentru cele două tipuri de citări...



User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Postby Admin » 07 Feb 2015, 00:00

  Admin » 05 Feb 2015, 21:12   wrote:
  Admin » 05 Feb 2015, 20:47   wrote:...
Nested Quotes
...


Citarea #1


TEXT intre 2 tipuri de QUOTES ... cu o citare :

CITARE



  Admin » 05 Feb 2015, 21:32   wrote:
Test -
- Asta e o citare folosind butonul QUOTE din căsuţa de editare. Deci n-am citat (din) postarea unui user...
(La acelea se vede LINK-ul spre postarea respectivă - doar dacă nu ştergi intenţionat link-ul ... ceea ce poate atrage avertismente din partea Adminului şi a Moderatorilor ... Pentru că nu vrem ca să fie modificate ÎN CITARE cuvinte din postarea altuia...)


Oricum, tot 2 blockquotes sunt. Culmea este că tocmai cel de deasupra (o citare "informativă") are o clasă specială (class="uncited"), aş fi vrut să fie invers ... Dar nu contează, se pot selecta fără probleme elemente care NU ţin de o clasă anume. Mă surprinde că nu au pus o clasă şi pentru citări ale postărilor... Noroc că DIV-ul părinte are o clasă .. se poate deci rezolva aşa. Mă gândeam la un background diferit pentru cele două tipuri de citări...


TEXT

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Postby Admin » 08 Feb 2015, 04:40

Admin » 07 Feb 2015, 00:00 wrote:
TEXT intre 2 tipuri de QUOTES ... cu o citare :

CITARE





TEXT


I BELIEVE I DID IT !!!...



$a^2 + b^2 \geqslant 2ab$

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Postby Admin » 08 Feb 2015, 04:41

Admin » 08 Feb 2015, 04:40 wrote:
I BELIEVE I DID IT !!!...



$a^2 + b^2 \geqslant 2ab$


Testing

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 750
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !

Postby Admin » 08 Feb 2015, 04:45



$a^2 + b^2 \geqslant 2ab$

S-ar putea să mai trebuiască să verific ceva la "regex" (Regular Expressions).
Nu sunt multe de verificat, dar apar în multe situaţii. Trebuie văzut...

http://www.regular-expressions.info/characters.html

Dar nu cred că e vreo problemă, eu am translatat corect tagurile quote --- div (şi invers). În codurile Javascript nu apar probleme. Totuşi a trebuit să mai introduc un cod de Replace la nbsp .. adică la nişte spaţii ... Nu am înţeles de ce au apărut. Acum nu mai apar (am mai pus o linie de cod JS), dar trebuie văzut dacă există posibilitatea să apară alte "caractere speciale" aiurea-n tramvai...
Fiindcă trecerile : HTML <-> JavaScript <-> BBCodes nu sunt "perfecte".

Dacă s-ar fi putut face numai cu PHP şansele erau mult mai mari, dar nici acolo nu e perfect. Numai că la îmbârligătura făcută acolo între variabile şi funcţii n-am reuşit să fac (deocamdată) modificarea în PHP.
Însă cred că am o idee de redare în mod diferit a conţinutului citării (ocolind forţat varianta lor) ... şi poate fac aşa.

Deocamdată merge perfect. Dar încă nu am încredere totală asupra celor 2 tipuri de transformări, care mai sunt şi tur-retur, nu doar într-un sens ...

Codul de bază este extrem de scurt (nu a fost aşa scurt de la început). Dar nu e în 3 linii ca AICI în bbPress din WordPress.

Pentru phpBB aici e cam aşa :



Cred că ştiu LOCUL unde poate apărea vreo problemă .. doar acolo ar putea apărea : la folosirea BBCode-ului QUOTE (simplu) fără a cunoaşte bine BBCodes. Dar problema asta apare la mulţi pe forumuri ... Eu oricum o să pun un highlighter serios (sper) şi elimin butonul simplist QUOTE (care îţi oferă posibilitatea de a pune un CITAT, nu mă refer la a cita (răspunde) la postarea cuiva, asta e altceva şi nu MAI creează probleme, că de ea am vrut să scap, să nu mai am CITĂRI IMBRICATE...)
O să văd mai pe urmă cum funcţionează (dar sper să găsesc un highlighter ca lumea)... cum am dincolo. Exemple : AICI .





Continuarea .. de aici, în topicul : QUOTES - Citări - Detalii despre răspuns prin citare

Pentru 4 excepţii (spaţiu (nbsp), <, >, &) a trebuit să adaug :

Code: Select all

txt_ta = txt_ta.replace(/&nbsp\;/g, ' ');
txt_ta = txt_ta.replace(/&amp\;/g, '&');
txt_ta = txt_ta.replace(/&lt\;/g, '<');
txt_ta = txt_ta.replace(/&gt\;/g, '>');


Alte excepţii nu am găsit (şi am testat cu Copy / Paste toate caracterele "speciale"...)


Return to “Forum de Tutoriale și Documente”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

mateinfo
UP
cron