Topicul acesta fiind unul închis (deci doar un Administrator poate posta aici) se pot face discuţii legate de BBCodes de exemplu pe topicul : Teste - Să ne obişnuim cu Forumul !.
BBCode or Bulletin Board Code is a lightweight markup language used to format posts in many message boards.
The available tags are usually indicated by square brackets ( [ ] ) surrounding a keyword, and they are parsed by the message board system before being translated into a markup language that web browsers understand—usually HTML or XHTML.
BBCode was first introduced in 1998 by the messageboard software Ultimate Bulletin Board (UBB). (This is why BBCode is sometimes referred to as UBBCode)
Este o descriere scurtă pe Wikipedia . La pagina aceasta găsiţi şi câteva exemple.
Dar important este că am introdus foarte multe BBCodes personale, iar pe acest topic le voi enumera şi explica ...
Câteva exemple :
Mai întâi fac click pe butonul Code (care va produce respectivul BBCode) pentru ca exemplul să fie arătat aşa cum este la editare, nu să se interpreteze.
Code: Select all
[b]Text aldin (Bold)[/b] ... va produce :
Text aldin (Bold)
[b]Text subliniat (Underlined)[/b] ... va produce :
Text subliniat (Underlined)
[i]Text italic (aplecat)[/i] ... va produce :
Text italic (aplecat)
[c][hr=70,3]green[/hr][/c] (sau CENTER în loc de C) ... va produce :
... va produce deci o linie utilă pentru SEPARAREA secvenţelor în POSTARE. Adică hr (Horizontal Line), care ocupă 70% (stânga-dreapta), grosimea de 3 pixeli, culoarea verde (green). În plus această linie orizontală (separatoare) este Centrată (nu începe din stânga...). Am adăugat butonul hr= în Caseta de Editare pentru rapiditate.
[size=200][color=red][b]LOOK AT ME![/b][/color][/size] ... VA PRODUCE :
LOOK AT ME!
(You may only use fonts up to size 200 ... DECI, maxim la SIZE, fonturi de 2 ori mai mari decât cel obişnuit)
Oricum, codul de deasupra se obţine lucrând cu clicul de mouse pe butoane... Nu e nevoie să fie reţinut. DOAR înţeles...
Cu butoanele, am textul "LOOK AT ME!", scris ... îl selectez şi aplic asupra lui formatări cu clic de mouse...
LOOK AT ME! - ... în câteva secunde am aplicat 3 butoane asupra lui.
Codul :
[size=200][color=#FF0000][b]LOOK AT ME![/b][/color][/size]
UPDATE
A se folosi mai degrabă butonul YT din editor. Codurile următoare produc acelaşi lucru. Însă am pus buton doar pentru YT, acesta ocupă mai puţin spaţiu în caseta de editare (.. Iniţial era butonul youtube ..)
[YouTube]me_WNSiUFd0[/YouTube]
[YT]me_WNSiUFd0[/YT]
va produce
iar
[Center][YouTube]me_WNSiUFd0[/YouTube][/Center]
va produce :
De preferat ar fi totuşi ca clipul Youtube (care se încarcă mai greu) să fie pus în spoiler.
Cine doreşte "deschide" Spoilerul.
[Spoiler][center][youtube]me_WNSiUFd0[/youtube][/center][/Spoiler]
va produce :
UN CLIP VIDEO AFIŞAT DIN START FACE CA PAGINA SĂ SE ÎNCARCE MAI GREU.
RUGĂMINTE : Folosiţi modalitatea de mai sus, cu spoiler, pentru o mai rapidă încărcare a paginii...
Nu are rost să se încarce pentru orice video acele elemente de pe Youtube. Dacă cineva vrea să vizualizeze acel clip atunci poate face clic pe SPOILER .. şi ABIA ATUNCI pagina încarcă anumite elemente de pe Youtube .. şi va vizualiza clipul.
Pentru acestea de mai sus şi multe altele sunt butoane în căsuţa de editare, deci nu e nevoie să le învaţaţi pe de rost.
Dar sunt unele care produc efecte folositoare postărilor şi pentru care nu am mai creat şi butoane - Doar la o parte din BBCodurile personale am adăugat şi butoanele respective, cum ar fi Youtube, Center ... În general cele de pe linia a 2-a, dar nu numai acelea. Butonul Latex - Equation Editor l-am plasat pe prima linie, modificând structura de bază a forumului ... la fel butonul de aliniere "Justify", din dreapta lui U ...
Pentru marea majoritate a BBCodurilor e suficient să apăsaţi pe butonul respectiv (după selectarea textului ...)
Pentru unele este necesar totuşi să fie introduse manual unele lucruri (fiindcă nu am umplut totuşi căsuţa de editare cu absolut toate BBCodurile nou create ...

De exemplu pentru linia verde de mai sus am scris :
[center][hr=70,4]green[/hr][/center]
adică hr (Horizontal Line) de lungime 70% din lăţimea afectată mesajelor, 4 pixeli grosime şi culoare verde .. iar linia să fie centrată (pentru centrarea lui am selectat textul care producea linia respectivă şi am apăsat pe butonul Center ...)
|