Regulamentul Forumului

Anunțuri ale Administratorilor și Moderatorilor
User avatar
Iulian
Site Admin
Posts: 59
Joined: 25 May 2011, 02:24
Location: România
Contact:

Regulamentul Forumului

Postby Iulian » 29 Sep 2011, 22:28

Regulamentul forumului. Citiți înainte de a posta

1) Regulament Expres

Dacă sunteți grăbit, iată Regulamentul Expres :

- Respectați opiniile divergente și participanții la Forum
- Nu faceți publicitate altor Forumuri - decât în condiția în care AICI, în pagină, se vor adăuga excepții
- Nu utilizați limbaj de tip SMS
- Nu scrieți numai cu majuscule
- Nu postaţi mesaje: injurioase, jignitoare, obscene
- Respectați deciziile Administratorilor și Moderatorilor


2) Regulament complet

Utilizatorii forumului se angajează să respecte acest Regulament. Acesta din urmă poate fi modificat mai târziu în cazul în care echipa moderatoare consideră de cuviință.

Ținuta forumului

- Observațiile efectuate pe acest forum sunt expresia de gândirii autorilor respectivi. Forumul MateInfo.Net nu poate fi tras la răspundere și nu poate garanta exactitatea observațiile prezentate de către utilizatori.

- Frazele injurioase, rasiste, xenofobe, antisemite, sexiste, dușmănoase, propagandistice sau orice intolerantă sau discriminare sunt interzise pe forum

- În toate circumstanțele păstrați curtoazia, și faceți proba de politețe față de ceilalți utilizatori ai forumului

- Pentru a evita reeditarea subiectelor deja abordate executați mai întâi o căutare după termeni specifici pentru a vedea dacă un Topic care răspunde cerințelor dumneavoastră există deja postat pe forum.

- Publicitatea sub toate formele (SPAM, directă sau indirectă) nu este autorizată fără permisiunea unui Moderator sau Administrator

- O semnătură e autorizată la finele fiecărui mesaj postat.
Dar nu este permisă publicitatea (prin semnătură) la alte forumuri, pagini Facebook (exceptând contul personal Facebook), site-uri concurente.
În cazul în care Administratorul consideră că un membru al forumului încalcă Regulamentul poate avertiza sau chiar suspenda contul membrului respectiv.

Momentan sunt permise 4 link-uri în semnătură.
Dar acestea pot fi doar conturi personale Facebook si videoclipuri Youtube (nu conturi Youtube).
Alte condiţii ce trebuiesc respectate :
- maxim 5 linii (text normal)
- maxim 255 caractere

Administratorii îşi rezervă dreptul de a şterge semnăturile, de a interzice dreptul unui user de a avea semnătură şi de a penaliza userii care nu respectă acest Regulament.

- Cu titlu informativ, vă recomandăm să nu divulgați adresa de mail, numărul de telefon, pentru a nu fi reperat de robotii de căutare care vor putea trimite SPAM-uri

- Un avatar este permis : maxim 150 X 150 pixeli, maxim 30 KB

Comportament

- Dacă postați pentru prima oară pe forum adăugați un minim "Salut"/ "Hi !" / "Bonjour" - sau o prezentare mai detaliată în secțiunea adecvată ... Nu postați de-a valma mesaje impersonale !
Membrii forumului se așteaptă la un minim de convivialitate

- Discuțiile de tip Chat nu sunt tolerate.

- Un singur cont de utilizator este permis pentru fiecare persoană. Conturile "clonă" vor fi suprimate. (Pe întreg forumul nu este permisă decât adresa unică de mail, și evident nume unic de utilizator, care nu poate fi schimbat decât după un mesaj adresat Administratorului. Adresa de mail poate fi schimbată de fiecare utilizator în parte)

- Sperăm că în privinţa mesajelor injurioase, jignitoare, obscene lucrurile sunt destul de clare

- În privinţa mesajelor "cu tentă politică" relative la Educaţie/Învăţământ există în (sub)Forumul Educaţie şi Învăţământ unele topice dedicate, cum ar fi topicul Sticky (adică mereu prezent în partea superioară a paginii) numit :
Ce fac şi ce decid conducătorii Învăţământului românesc

Pentru alte chestiuni din zona politică există în (sub)Forumul de Cultură Generală (sub)Forumul numit Social-Politic.
Revista Presei este AICI .


Lisibilitate

- Postați mesajul dumneavoastră într-un singur (Sub)Forum.
Dublurile pot duce la suspendarea contului

- Dacă puteți ar fi bine să scrieți cu diacriticele limbii române. Tutoriale pe această temă vor exista foarte curând pe Forum
Există un SubForum pentru a scrie în limba engleză

- Forumul nu este un Blog și nici grup Yahoo. Postați mai degrabă imaginii (videoclipuri) decât să umpleți cu text baza de date a forumului (ceea ce ar face ca Forumul să devină greoi).
Utilizați : http://postimage.org/ și http://tinypic.com/ care sunt gratuite (nu e nevoie nici de cont creat pentru asta) pentru a folosi imagini (ceea ce va însemna un singur LINK, în loc de un text foarte lung).

- Când preluați o știre de pe un site scrieți doar 2-3 fraze, puneți eventual o poză sau videoclip, apoi lăsați un link către sursă. Deci nu umpleți postarea de TEXT inutil ...
Apoi puteți pune propriul dumneavoastră comentariu (nu acela găsit pe Internet !)


- Atunci când postaţi un link (url) (adresă de pagină Internet) iar aceasta NU este un link spre o pagină de pe acest forum atunci folosiţi butonul Link= (care va deschide respectiva pagină în tab nou) în loc să folosiţi butonul URL.
(Aceste butoane le vedeţi deasupra căsuţei de editare a postării/mesajului)

- Nu scrieți numai cu majuscule ("texte agresive")

- Când creați un nou Topic gândiți bine în ce secțiune ar trebui el să figureze (În anumite cazuri flagrante Moderatorii pot schimba locația Topicului, sau chiar pot șterge Topicul, dacă acțiunea se repetă des)


Confidențialitate

- Notați bine că discuțiile pe forum sunt publice

- Mesajele private (între utilizatori) nu pot fi devoalate pe forum (suspendări / penalizări temporare de cont pot apare ca urmare a devoalării pe forum)


Moderare

- Forumul (implicit SubForumurile) sunt supuse unei Moderări

- Moderatorii pot suprima conținutul sau o parte din conținutul unui mesaj (postare) - dacă nu se respectă Regulamentul în vigoare.
Deasemenea o fuzionare a unor mesaje (mai ales a celor "consecutive", postate foarte rapid unul după altul). Utilizați butonul de editare pentru a face adăugiri, nu postați noi și noi mesaje, când puteți foarte simplu să Editați postarea precedentă dacă e vorba de același "subiect", aceeași temă ...

- Un (Sub)Forum poate fi închis fără preaviz de către echipa de moderare

- Puteți consulta HELP-ul forumului (cu binecunoscutele FAQ - Frequent Asked Questions)

DIVERSE

-
-

ImageUser avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Regulamentul Forumului

Postby Admin » 03 Nov 2013, 19:14

Detalii suplimentare, legate totuşi de lucruri care ţin de o bună conduită a forumului, vor fi postate în continuare.
În principiu va fi vorba de TEXT scris, dar şi de imagini (câteodată) .. însă mai ales vor conta LINK-urile.

Deocamdată, fiindcă TEXTUL şi IMAGINILE sunt des folosite voi scrie mai jos o postare legată de acestea
(plus câteva alte informaţii, cum ar fi "durata" funcţiei de Editare - 24 ore - şi apelul spre un Moderator sau Administrator)

:geek:

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 768
Joined: 22 Jan 2012, 14:23
Location: România
Contact:

Regulamentul Forumului

Postby Admin » 03 Nov 2013, 19:16

Image

Image


Nu abuzaţi de text scris aiurea, cu Copy/Paste în principiu, în general într-o postare.
Postarea poate fi anulată în caz de repetări succesive cu scrieri inutile. În schimb, dacă doriţi o alternativă la un "text kilometric", scrieţi/copiaţi textul în WORD (sau în alt editor), apoi faceţi o captură de fragment de ecran cu un soft, cum ar fi Faststone Image Viewer, care este mic, EXTREM de bun, complex şi gratuit ... apoi FACEŢI O IMAGINE (captură a unei ZONE de ecran) şi poza se postează (UPLOAD) foarte uşor pe http://tinypic.com/ şi imediat se postează aici folosind link-ul furnizat de TinyPic după Upload şi butonul IMG de aici de pe Forum (din căsuţa de Editare).
Fiindcă oricum EDITAREA unei postări este limitată la 24 de ore, deci nu mai puteţi interveni la re-editare după 24 de ore ...
Pentru re-editare trebuie apelat la un Moderator sau Administrator.

Faceţi capturi de ecran cu lăţime de maxim 740 pixeli, fiindcă forumul va redimensiona oricum postările cu lăţime mai mare de 740 de pixeli la 740 pixeli lăţime (şi atunci poza va pierde în principiu din calitate).

Pentru ca TOTUŞI poza să se vadă în întregime, dacă e vorba de o poză cu lăţime mai mare de 740 de pixeli ea se poate vedea fie într-un Popup fie într-un nou tab al browser-ului (Chrome, Firefox, IE, etc), la un simplu clic pe poză. Detalii în topicul : Tutoriale, Informaţii şi Teste legate de Imagini


Return to “Reguli, Anunţuri, Informaţii”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

mateinfo
UP
cron